Samen ontbijtgedrag verbeteren

Het Nationaal Schoolontbijt, initiatiefnemer van het Burgemeestersontbijt, mag rekenen op brede steun. Samen met onze partners maken wij ons sterk om te laten zien hoe belangrijk een gezonde start van de dag is.

Superpartners

Nederlandse Zuivel Organisatie

De Nederlandse Zuivel Organisatie vindt het belangrijk dat kinderen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe je gezond kunt eten en leven. Een gezond ontbijt hoort daar zeker bij! Daarom ondersteunt de NZO het Nationaal Schoolontbijt en levert het als Superpartner gezonde zuivelproducten voor in de ontbijtpakketten. Dat doen we graag! Om leerkrachten te helpen met leuke informatie heeft de zuivelsector lesmateriaal ontwikkeld voor alle leeftijdsgroepen in het basisonderwijs. Leerkrachten kunnen deze gratis ontvangen of downloaden via de website zuivelonline.nl.

Blue Band

Blue Band speelt een belangrijke rol bij gezinnen als het gaat om opgroeiende kinderen. Blue Band bevat namelijk belangrijke bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van kinderen, zoals essentiële vetten en vitamines. Goed en gevarieerd ontbijten is heel belangrijk voor opgroeiende kinderen. Om deze reden steunt Blue Band vanaf de allereerste editie met plezier het Nationaal Schoolontbijt!

Maatschappelijke partners

Voedingscentrum

Elk jaar wordt het gezonde ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Daarvoor krijgt het Voedingscentrum 100% subsidie vanuit de overheid. Kinderen helpen beter te ontbijten past hier goed bij.

JOGG

JOGG werkt samen met lokale partners als scholen, ouders, sportverenigingen en zorgverleners aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren. Bij een gezonde omgeving hoort een gezond ontbijt! In Limburg ontbijt slechts 3% van de kinderen volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. JOGG Limburg wil daarom als partner van het Nationaal Schoolontbijt alle kinderen een gezond ontbijt laten zien én proeven.

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting maakt onderzoek naar maag-, lever- en darmziekten mogelijk. De stichting voorkomt en bestrijdt hiermee deze ziekten, verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten en streeft naar een gezonde spijsvertering voor iedereen. Gezond en vezelrijk ontbijten stimuleert een goed werkende spijsvertering en past in een gezonde leefstijl. Daarom steunt de Maag Lever Darm Stichting het Nationaal Schoolontbijt.

Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Nederlandse Coeliakie Vereniging zet zich in voor iedereen die gebonden is aan een glutenvrij dieet. Bij het samenstellen van de ontbijtpakketten houdt het Nationaal Schoolontbijt rekening met kinderen met een glutenintolerantie of -overgevoeligheid, zodat het ontbijt voor alle kinderen een feestje is. Een initiatief dat de Nederlandse Coeliakie Vereniging van harte toejuicht.

Gezonde School

Met behulp van de Gezonde School-aanpak wordt de gezondheid van leerlingen effectief én blijvend verbeterd. Het programma heeft zich in de praktijk bewezen. Al ruim 1700 scholen doen hier aan mee. Een school maakt zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld. Zo kunnen onderwijsprofessionals zich vooral richten op de leerlingen en studenten. De gezonde school ondersteunt het doel van het Nationaal Schoolontbijt, een altijd een gezond ontbijt.

Stichting Balance Buddy

Onze nieuwste partner Stichting BalanceBuddy geeft studenten met een relevante achtergrond in gezondheid training, coördinatie en de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. De studenten worden na het afronden van ons unieke trainingsprogramma leefstijlmaatjes genoemd. Deze leefstijlmaatjes helpen onze deelnemers. De deelnemers zijn gezinnen die een helpende hand kunnen gebruiken in een gezondere levensstijl. Samen kan je meer bereiken dan alleen! In Utrecht, Den Haag en Wageningen ondersteunen zij al vele gezinnen.

Dutch Food Week

Dutch Food Week vindt in 2023 plaats van 7 tot en met 14 oktober. Dan geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans, om via open dagen, congressen, fietstochten en andere activiteiten een kijkje te nemen in de wereld van agri en food. DutchFood Week is partner van het Nationaal Schoolontbijt, omdat zij kinderen willen aanmoedigen meer te weten te komen over waar ons eten vandaan komt.

Product partners

De product partners van het Nationaal Schoolontbijt vertellen graag waarom zijn mee doen, delen ontbijttip en lesmateriaal.

Klik op het logo of op de naam om meer te weten te komen.

Partners

Puratos

Gezondheid is één van de belangrijkste pijlers voor Puratos. Het Nationaal Schoolontbijt sluit perfect aan op onze gezondheidsvisie. Kinderen kennis laten maken met gezonde voeding en hen leren wat de invloed daarvan is, is de basis voor een lang en gezond leven. Als producent van bakkerijgrondstoffen zijn wij dagelijks bezig onze producten nog gezonder te maken, zonder concessies te doen op het gebied van smaak. Want lekker & gezond gaat immers prima samen!