Ik heb nog niet alle gegevens, kan ik dan wel inschrijven?

Ja, vul de gegevens in die je wel weet. Door in te schrijven maak je automatisch een account aan. Hier kan je de gegevens aanvullen zodra deze bekend zijn.

Wanneer moeten de gegevens compleet zijn?

23 september is de sluiting voor de inschrijving. Dan moeten ook de gegevens compleet zijn. 

De gemeente is ingeschreven, en nu?

Op onze website vind je een to do lijst. Je kan nu een school naar keuze benaderen waarvan 1 klas deel kan nemen aan het Burgemeestersontbijt. Gegevens aanvullen in je account en een zaal reserveren voor het ontbijt.

Moet ik zelf een school benaderen?

Ja, zo heb je zelf de controle over de communicatie met de school en weet iedereen precies wat de bedoeling is. HIER kan je een voorbeeld mail downloaden om contact opnemen met de school makkelijker te maken. Deze kan je met de gegevens van jouw gemeente aanpassen.

Hoe kan ik een school benaderen?

Telefonisch of via de mail. HIER kan je een voorbeeld mail downloaden. Deze kan je met de gegevens van jouw gemeente aanpassen.

De burgemeester kan niet op 8, 9, 10 of 11 oktober, kan het op een andere datum?

Verplaatsen van het Burgemeestersontbijt is niet mogelijk door de houdbaarheid van het ontbijtpakket. Een andere mogelijkheid is de locoburgemeester, wethouder of de portefeuillehouder van bijvoorbeeld onderwijs deel te laten nemen. 

De burgemeester wil ook graag naar scholen in de week van het Nationaal Schoolontbijt, kan dat?

Ja dat kan. Je kan dit zelf afspreken met een school die meedoet aan het Nationaal Schoolontbijt. Wil je weten wie er in jouw gemeente meedoet? Stuur een mail aan hallo@burgemeestersontbijt.nl

Wat moet ik doen om te zorgen dat de burgemeester mee kan doen aan het Burgemeestersontbijt?

Op de website vind je een to do lijst en alle informatie. Kom je er niet uit? Stuur dan een mail naar hallo@burgemeestersontbijt.nl

Wat zit er in het ontbijtpakket?

De bakker zorgt voor het brood. Hier kun je alles vinden over de andere producten in het ontbijtpakket. Het ontbijtpakket is nog in ontwikkeling. Het ontbijtpakket voldoet aan de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. 

Hoe wordt het ontbijt aangeleverd?

Het ontbijtpakket wordt bij jullie op het gemeentehuis geleverd. Deze wordt een dag voor het ontbijt bezorgd. De lokale bakker neemt het brood mee. Is er geen lokale bakker die meedoet? Dan levert bakkerij 't stoepje het brood. Deze wordt ook op het gemeentehuis geleverd.

Er wordt gevraagd om een donatie, waarom?

Deelname aan het Burgemeestersontbijt is kosteloos. De organisatie van dit landelijke evenement is echter niet kosteloos. Met de donatie draag je ook bij aan de ontwikkeling van lesmateriaal over het belang van een gezond ontbijt. Het lesmateriaal stellen wij gratis beschikbaar aan alle scholen en is vrij te downloaden op de website ontbijtaandebasis.nl. Dank voor de bijdrage. Meer informatie over de donatie hier.

Mijn vraag staat er niet tussen

Stuur ons een mail en we helpen je graag verder. hallo@burgemeestersontbijt.nl