Ontbijtpakket

Het ontbijtpakket stellen we samen volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf met gezonde keuzes voor ieder kind natuurlijk! En keuze is er genoeg. Dit zijn de definitieve producten in het ontbijtpakket van 2023. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws en nieuwe producten!

Volkoren tarwebrood

Bij het Nationaal Schoolontbijt hoort brood. Volkorenbrood, omdat dat is gemaakt van de hele graankorrel met alle goede voedingsstoffen, zoals vezels.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe, gerst)
Sporen: haver, ei, soja, melk, amandel, hazelnoot, sesam, lupine

Volkoren tarwebolletjes

Net als het volkoren tarwebrood zijn ook de mini volkoren tarwebolletjes gemaakt van de hele graankorrel en bevatten dus alle voedingsstoffen die de graankorrel te bieden heeft.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe, gerst), melk, soja
Sporen: haver, ei, hazelnoot, sesam

Volkoren tarwebolletjes met rozijnen

Ook de mini volkoren tarwebolletjes met rozijnen zijn gebakken met volkorentarwemeel, gemaakt van de hele graankorrel. Hierdoor zijn de bolletjes een bron van belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels.

Allergenen: glutenbevattend graan (tarwe, gerst), melk
Sporen: haver, ei, hazelnoot, sesam

MatzeCrackers Volkoren

Hollandia MatzeCrackers Volkoren passen bij een verantwoord ontbijt en zijn ook geschikt als tussendoortje. Gemaakt met volkoren tarwemeel, geroosterde tarwekiemen én helder drinkwater, zonder verdere toevoegingen. De MatzeCrackers zijn heerlijk knapperig en te beleggen met kaas, jam of appelstroop.

Allergenen: glutenbevattende granen (tarwe)

Glutenvrij bruin brood

Op aanvraag is er glutenvrij bruin brood voor kinderen met een glutenintolerantie of tarwe allergie. Het brood is tevens lactosevrij en daarmee geschikt voor kinderen met een lactose intolerantie. Het bruin brood van Bakker Leo bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en jodium. Daarbij is de smaak en textuur niet van traditioneel brood te onderscheiden. Check gerust bij school of er glutenvrij brood is besteld.

Allergenen: ei, soja
Sporen van: melk

Blue Band Goede Start!

Halvarine bevat essentiële vetten en is een belangrijke bron van de vitamines A, D en E. Blue Band Goede Start! bevat acht vitamines en extra calcium. Dagelijks gebruik van Blue Band Goede Start! is een makkelijke en smakelijke manier om deze gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Kaas 30+

Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas is bovendien een bron van vitamine B2 en selenium. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat 30+ kaas op tafel. Deze kaas met niet te veel zout past in een gezond voedingspatroon.

Allergenen: melk

Halfvolle melk

Melk levert goede voedingsstoffen, zoals eiwit, vitamines B2 en B12, en calcium. En die hebben kinderen nodig voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. Magere en halfvolle melk staan in de Schijf van Vijf. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat halfvolle melk op tafel.

Allergenen: melk

Halfvolle yoghurt

Yoghurt is rijk aan eiwit en een bron van calcium; voedingsstoffen die kinderen nodig hebben voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. Magere en halfvolle yoghurt staan in de Schijf van Vijf. Bij het Nationaal Schoolontbijt staat halfvolle yoghurt op tafel.

Allergenen: melk

Calvé 100% pindakaas

Ontdek de heerlijke smaak van Calvé 100% pindakaas. De pure smaak van 100% pinda's, en dat proef je meteen! Al sinds 1948 maakt Calvé de enige echte pindakaas waar jong en oud gek op is. Daar komt een hoop vakmanschap bij kijken. Onze geheime bereidingswijze is uniek. We weten echt alles van pinda’s en selecteren alleen de beste. Vervolgens roosteren en malen we de pinda’s voor de lekkere Calvé pindakaas smaak.

Allergenen: pinda

Looye Honingtomaten

Het is de ambitie van Looye om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van smaakvolle tomaten, zowel volwassenen als kinderen. Alleen de mooiste en lekkerste tomaten in onze kas mogen als Looye Honingtomaten door het leven. Looye Honingtomaten zijn voor ieder moment, heerlijk voor de lunch of als gezond tussendoortje op school. Met een tomaat van Looye heb je de smaak te pakken!

Pickwick fruit infusion variatiebox

Vier fruitinfusies met een heerlijk volle fruitsmaak, zonder cafeïne. In deze Pickwick Fruit Fusion Variatie Box zitten de smaken: aardbei, sinaasappel, perzik en framboos. Met echte stukjes fruit. Dit allemaal in één doosje om op elk moment een passende smaak te kiezen.

Holie Crunchy Muesli 4 nuts

De Holie Crunchy Muesli 4 Nuts is de allereerste krokante muesli met 0% toegevoegde suiker. Zo zit er slechts 2,4g suiker in, terwijl een gemiddelde krokante muesli 14,2g suiker bevat. Het is een vezelrijke mix van hazelnoten, amandelen, pecannoten en paranoten. En de smaak? Onweerstaanbaar lekker.

Allergenen: Gluten, noten.

Sporen: pinda, lupine, melk, mosterd, sesamzaad, soja

Hummus

Voor het eerst in het pakket, hummus! Spread op basis van kikkererwten en traditionele oosterse specerijen. Deze heerlijke spread is heerlijk op je boterham of cracker en lekker te combineren met een plakje komkommer of partje tomaat. Een gezonde aanvulling op het ontbijtpakket.

Allergenen: sesam

Sporen van: pinda, noten

Appels

Fruit levert veel verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om elke dag 2 stuks fruit te eten. Ook voor kinderen is dagelijks voldoende fruit eten belangrijk. Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat daarom ook appels.

Mandarijnen

Fruit levert veel verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om elke dag 2 stuks fruit te eten. Ook voor kinderen is dagelijks voldoende fruit eten belangrijk. De lidl levert daarom dit jaar ook mandarijnen.

Komkommer

Groente levert veel verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om elke dag 250 gram groente te eten. Ook voor kinderen is dagelijks voldoende groente eten belangrijk. Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt bevat daarom ook komkommers.

Light jam

Jam (light) is als dagkeuze toegevoegd aan het ontbijtpakket. Hoewel het niet in de Schijf van Vijf staat, kan je af en toe kiezen om je volkoren boterham of cracker ermee te beleggen. Lekker voor de afwisseling dus! Elk ontbijtpakket bevat één pot jam (framboos, abrikoos of aardbei).