Inschrijven voor het Burgemeestersontbijt

Doe mee aan het Burgemeestersontbijt en maak er voor de kinderen en de Burgemeester uit jouw gemeente een feestje van! Meld je aan als leverancier en kies de gemeente van je voorkeur. Dan is jouw ovenverse brood onderdeel van hun gezonde ontbijt in de week van 8 tot en met 11 oktober.


Wie kan er nu beter het belang van een gezond ontbijt met brood benadrukken dan de bakker?

Brood speelt de hoofdrol bij het ontbijt, dat weet jij als geen ander. Dat willen we ook graag laten zien aan de burgemeester, kinderen en hun ouders. Daar kan jouw bakkerij in de Burgermeesters ontbijtweek (speciaal door en voor de ambachtelijke bakker) van 8 t/m 11 oktober een heerlijke bijdrage aan leveren. Schuif aan in de raadzaal om kinderen en de burgemeester te vertellen hoe belangrijk volkorenbrood is bij het ontbijt!

In oktober ontvang je voor de door jou gekozen gemeente of school de complete ontbijtpakketten die gekoeld bewaard moeten worden. Ieder pakket is bestemd voor 25 leerlingen. Jouw bakkerij voegt aan elk pakket het volgende toe: 2 gesneden volkorenbroden, 18 volkoren bollen en 18 volkoren bollen met rozijnen. Op de geplande ontbijtochtend bezorg je alles op het adres van de gemeente of school en kun je aanschuiven om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen, want wie kan dat nou beter dan de bakker?

Geweldig als jullie ook dit jaar van de partij kunnen zijn!

Voordelen van leveren voor het Burgemeestersontbijt

  • Puratos heeft een aanbieding voor bakkerijen die deelnemen aan Burgemeestersontbijt. Bestel voor het Burgemeestersontbijt een baal Subliem Gluten, Bruin of Volkoren Klein, en krijg de tweede baal naar keuze gratis. Dat betekent een besparing tot maar liefst ruim € 100,-. Bovendien kun je met één baal bijna drie scholen van brood voorzien! Puratos neemt automatisch contact met je op en zorgt voor jouw gratis baal Subliem.
  • Een persbericht van ons om de lokale media uit te nodigen bij dit gezellige en gezonde ontbijtmoment 
  • Ontbijtmemory: u ontvangt een aantal memory’s die u kunt inzetten als prijs voor een winactie. Deze memory is speciaal ontwikkeld voor het NSO om spelenderwijs te leren over een gezond ontbijt 
  • Poster die u in de winkel kunt hangen om te laten zien dat u meedoet aan het Burgemeestersontbijt.  
  • Berichten voor op social media.
  • Kleurplaat die u kunt uitdelen ter promotie.

 Alle materialen zijn exclusief beschikbaar voor bakkers die aan het Burgemeestersontbijt leveren. 

Download hier de flyer voor je eigen website, socials of print ze voor in je winkel/bakkerij.

Meer promotiemateriaal vindt je hier

Over het Burgemeestersontbijt

Spelenderwijs beter ontbijten

Hier vind je al het lesmateriaal van het Nationaal Schoolontbijt.

Gevarieerd en gezond ontbijt

Ieder jaar opnieuw stellen we het ontbijtpakket samen volgens de richtlijnen van het Voedings­centrum.

Feiten en cijfers

Bekijk hier de feiten en cijfers over het ontbijtgedrag van basisschoolleerlingen.